Collins Street West, Victoria 8007 Australia
Monday - Friday 08:00-16:00
1800.899.900

Встановлення та налаштування програми MD Connect. (Обмін повідомленнями з системою NCTS)

  • Акрос
  • Головна

NCTS (New Computerised Transit System) - це комп'ютерна система ЄС, яка використовується для митного контролю при переміщенні товарів і вантажів. Основним її призначенням є керування транзитними митними процедурами за допомогою електронного документообігу.

    Для обміну електронними повідомленнями з системою NCTS використовується сервісна комунікаційна програма MD Connect. Вона являється безкоштовним доповненням до програми MD Declaration і не потребує реєстрації. Завантажити її можна за посиланням.

    Для встановлення програми потрібно запустити завантажений файл MDConnectSetup.exe та натиснути кнопку "Далі".

Мал. 1. Встановлення MD Connect

    На наступному кроці потрібно вибрати каталог, в який буде встановлено програму. За замовчуванням вказана папка C:\MasterD.

Мал. 2. Вибір каталогу для встановлення

    Далі слід обрати тип встановлення. При повній інсталяції на робочу станцію/сервер буде встановлено саму програму та її базу даних. Даний тип використовується при встановленні на сервер або локальну робочу станцію, яка не використовує мережеву базу даних.

    Встановлення мережевого клієнта обирається для встановлення тільки програми без бази даних. Цей тип встановлення застосовується при розміщенні бази даних на сервері в локальній мережі.

Мал. 3. Варіанти встановлення

    Далі натисніть кнопку "Встановити", дочекайтесь завершення інсталяції та натисніть "Завершити".

Мал. 4. Завершення встановлення програми

    Щоб запустити програму знайдіть на робочому столі Вашого комп'ютера ярлик MD Connect.

Мал. 5. Ярлик MD Connect

    Перед роботою з програмою потрібно виконати її налаштування. Для цього необхідно внести інформацію про Ваше підприємство. При першому запуску програма запропонує внести ці дані.

Мал. 6. Налаштування підприємства

    Дані, які потрібно заповнити:

        - TIN - обліковий номер підприємства;

        - найменування підприємства або ПІБ фізичної особи підприємця/громадянина;

        - адреса реєстрації компанії або ФОП;

        - логін та пароль користувача для порталу трейдера.

    Поштову скриньку та електронний цифровий підпис налаштовувати не потрібно. Щоб повернутись до налаштувань для внесення змін натисніть на іконку програми в верхньому лівому куті.

Мал. 7. Вхід до налаштувань програми

    При роботі із мережевою базою даних потрібно в налаштуваннях на вкладці "Загальні" вказати шлях до неї (Мал. 8, п. 1). Шлях вказується у вигляді IP-адреса сервера/порт (3051):локальне розташування файла бази на сервері. При роботі з локальною базою даних вставлено шлях за замовчуванням 127.0.0.1/3051:C:\MasterD\MDConnect\DB\MDConnect.fd2.

    Також необхідно встановити адресу сервіса (трейдера) (Мал. 8, п. 2). В даний момент працює основний та тестовий сервер. Портал трейдера для подання декларацій T1UA для поміщення товарів у режим спільного транзиту розміщено за посиланням http://195.189.241.167:8080/axis/services Отримати логін і пароль для доступу до порталу трейдера можна на сайті ДМСУ.

    Для навчання щодо правильності заповнення декларацій T1UA є можливість скористатись доступом до тестової версії порталу трейдера за посиланням http://195.189.241.137:8080/axis/services Тестові реєстраційні дані для доступу до системи TIN: 5000575, логін: eleni, пароль: eleni2. Зверніть увагу, що декларації, які були надіслані на тестовий сервер будуть доступні всім у повному обсязі.

Мал. 8. Налаштування програми

    Програма MD Connect є доповненням до програми MD Declaration та використовується лише для обміну інформацією з системою NCTS. Заповнення декларацій T1UA відбувається в програмі MD Declartion. Перед початком роботи потрібно перевірити шлях до файлу бази даних MD Connect в програмі MD Declaration, в залежності від його розташування: вкладка "Система" - "Налаштування" - "Місцерозташування".

Мал. 9. Шлях до бази MD Connect

    Звертаємо Вашу увагу, що для обміну інформацією з системою NCTS має бути запущений сервіс обміну. Ввімкнути його можна в програмі MD Connect на вкладці "Головна".

Мал. 10. Запуск сервісу обміну

    Програма MD Connect може бути встановлена та запущена лише на одній робочій станції в мережі.

Будьте в курсі. Підписатись на розсилку